Welkom bij Rebel Wines! Ben je ouder dan 18 jaar?

Kolfok

Querschnitt Rosé

Pinot Noir van wijngaard "Hangman's Hill", erg lang (een jaar) gefermenteerd op oud Oostenrijks eiken. Het drinkt bijna als een blanc de noir met aroma's die strak en behoorlijk reductief zijn. Stefan's manier om te laten zien Rosé hoog niveau kan hebben
€41,00

Intra! The Wild Weiss

Hier wordt een speciale methode gebruikt, intracellulaire fermentatie: fermentatie in de intacte druif, die de wijn fris en subtiel maakt. Na een maceratie van 62 dagen worden de druiven geperst en daarna gerijpt op eiken. Een wilde wijn met een klein har
€31,00

Intra! The Wild Rosé

Rebel fave alert! Wilde, spicy rosé met structuur, Blaufränkisch van een noordelijke wijngaard met koud klimaat en zware klei. De druiven worden enkele dagen geweekt in een semi-gesloten klein vat en daarna gefermenteerd in 1200lt. Oostenrijkse eiken vate
€31,00

Vulkan Alte Reben

Deze wijn komt van drie oude wijngaarden op vulkanische klei, het Burgenlandse type Grüner Veltliner, zeer uniek in zijn stijl. De druiven worden geperst en blijven sur lie in grote eiken vaten, waarvoor Kolfok hun eigen hout gebruikt om de vaten te maken
€44,00

Muschelkalk Alte Reben

Een kleine wijngaard geplant in 1962 op een hoog plateau, omgeven door bos. Fossiele kalksteen geeft overdag warmte, het bos geeft koele lucht. Vanwege de oude stokken en moeilijke grond is de totale productie jaarlijks slechts 1 vat,met 20 maanden rijpin
€55,00

De naam Kolfok komt uit het lokale Burgenland-dialect, wat zich vertaalt naar "buitenbeentje". Een naam die Stefan Wellanschitz van zijn grootvader kreeg toen hij op zondag niet naar de kerk ging. Ironisch genoeg staat de naam vandaag de dag nog steeds sterk, aangezien Stefan een onconventionele denker is die uniek mooie niet-conforme wijnen creëert. Hij gebruikt oude technieken voor het maken van zijn wijnen, maar geeft er zijn eigen "Kolfok" draai aan. Hij gebruikt bijvoorbeeld een methode die intracellulaire fermentatie wordt genoemd, waarbij hele druiven intern fermenteren, waardoor de wijn een uniek smaakprofiel krijgt. Dit is een techniek die vaak wordt gebruikt bij het maken van rode wijn, maar Stefan gebruikt carbonische maceratie om zijn oranje wijnen te produceren, waardoor ze een elegante structuur en een complex smaakprofiel krijgen. Bovendien gebruikt hij geen additieven in het proces, zowel in de wijngaard als in de kelder. Hoewel zijn familie al sinds de 18e eeuw wijn maakt in de wijnstreek Burgenland, begon Stefan pas in 2015 met het produceren van zijn eigen wijnen.

 

De grond rondom het dorp Neckermarkt, op de grens met Hongarije, kent een unieke combinatie van alpiene bodems en een ‘pannonisch’ klimaat: warme droge zomers en koude winters. Het groene, heuvelachtige landschap behoort tot de hoogste wijngaarden van Burgenland. De wijngaarden worden organisch verbouwd en tussen de wijnstokken groeien een groot aantal kruiden en andere planten, wat voor een sterke biodiversiteit en een gezonde bodem zorgt. Stefan verbouwt een verscheidenheid aan druiven op de oude wijnstokken van zijn familie: Blaufränkisch, Grüner Veltliner, Pinot Blanc, Welschriesling, en daarnaast nog een aantal wat minder bekende lokale druiven. Dit gebeurt allemaal op een groot aantal verschillende bodems: kalksteen, graniet, leisteen, klei, vulkanisch, zand en leem. De verscheidenheid aan druiven, bodems en productiemethoden maakt dat de wijnen van Kolfok een uniek karakter hebben, waarin de diverse mogelijkheden van het gebied naar voren komen.

Lees meer